Astoņas receptes, kas palīdzēs lietot Airfryer

Pēdējoreiz atjaunots 27.05.2024 12:58

Kraukšķīgi, garšīgi rezultāti ar nelielu daudzumu eļļas, vai bez tās.


Lasis graudu pipariem un apelsīnu 

Sastāvdaļas:

  • 600 g laša filejas, vēlams ar ādu
  • 1 ēdamkarote piparu
  •  izspiesta sula no 1 apelsīna
  • 1 tējkarote sāls


Metode:

  1. Lasi sagriež četros vienādos gabalos.
  2. Sasmalciniet piparus.
  3. Apelsīna mizu nomizo ar rīvi.
  4. Sajauciet piparus, sāli un apelsīna miziņu.
  5. Ieberzējiet lasi garšvielu maisījumu un atstājiet to 15 minūtes ievilkties.
  6. Apcepiet lasi friterī, izmantojot programmu Zivis.
  7. Izspiediet apelsīna sulu un pasniedzot apcepto lasi, uzlejiet tam virsū.



Saldo kartupeļu slamiņi ar aioli mērci

Sastāvdaļas:

  • 2 lieli saldie kartupeļi
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 olu dzeltenums
  • 1 ēd.k citrona miziņa
  • 200 ml cepamās eļļas
  • 1 šķipsniņa kajēnas piparu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 šķipsniņa sāls


Metode:

  1. Saldos kartupeļus nomizojiet un sagrieziet 0,5cm garās strēmelēs.
  2. Apcepiet kartupeļus friterī, izmantojot frī kartupeļu programmu.
  3. Aioli mērcei: sajauciet ķiplokus, olu dzeltenumu un citrona miziņu rokas blenderī vienmērīgā masā.
  4. Nepārtraukti maisot, lēnām pielejiet eļļu. Turpiniet maisīt, līdz masa sabiezē.
  5. Pēc garšas pievienojiet sāli un kajēnas piparus.



Grilēti dārzeņi

Sastāvdaļas:

  • 1 baklažānis
  • 1 kabacis
  • 1 sarkanā paprika
  • 10 zaļie sparģeļu kāti
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 tējkarote svaigi sasmalcināts timiāns
  • 1 šķipsniņa melno piparu


Metode:

  1. Baklažāni un kabaci sagriež 1,5 cm šķēlītēs un papriku sagriež 2x2 cm gabaliņos.
  2. Noņemiet sparģeļu apakšējo daļu.
  3. Sajauciet visus dārzeņus, izņemot sparģeļus, ar olīveļļu, sāli, pipariem un sasmalcinātu timiānu.
  4. Apcepiet dārzeņus friterī, izmantojot programmu Dārzeņi.
  5. Kad dārzeņi ir pusgatavi, pievienojiet sparģeļus pārējiem dārzeņiem un cepiet, līdz viss ir gatavs.



Kraukšķīgie vistas stilbiņi

Sastāvdaļas:

  • 6 vistas stilbiņi
  • 3 olas, saputotas ar 1 ēd.k ūdens
  • 100 g miltu
  • 200 g panko pārslās, vai parastās rīvmaizes
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 šķipsniņa melno piparu
  • 1 tējkarote paprikas pulvera.


Sastāvdaļas aioli mērcei ar čili:

  • 200 g aioli
  • 1 ēdamkarote smalki sagriezti svaigi čili
  • 1 tējk sasmalcinātas ķimenes


Metode:

  1. Sajauc kopā miltus, sāli, papriku un melnos piparus.
  2. Panējiet vistas stilbiņus, vispirms iemērcot tos miltu maisījumā, pēc tam olu maisījumā un pēc tam rīvmaizē.
  3. Vienmērīgi izkārtojiet stilbiņus friterī un apcepiet tosprogrammā Drumstick (stilbiņi).
  4. Pasniedz ar čili aioli mērci.



Vesela vista, piepildīta ar citronu un ķiplokiem 

Sastāvdaļas:

  • 1 vesela vista, 1,2 kg
  • 1 citrons
  • 1 vesels ķiploks
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 1 ēdamkarote melnie pipari


Metode:

  1. Pārgrieziet citronu uz pusēm.
  2. Pildiet vistu ar citrona un ķiploka gabaliņiem un ieberzējiet vistu ar sāli un pipariem.
  3. Ielieciet vistu grozā un apcepiet friterī rogrammā Whole Chicken (vesela vista).
  4. Pēc programmas beigām neņemiet vēl ārā, bet atstājiet uz 10 minūtēm karstumā.



Steiks

Sastāvdaļas:

  • 225 g antrekots / filejas steiks
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 šķipsniņa melno piparu
  • 1 tējkarote svaigs, sasmalcināts rozmarīns.


Metode:

  1. Ieberzējiet liellopa gaļu no abām pusēm ar sāli, pipariem un rozmarīnu.
  2. Ievietojiet gaļu friterī un apcepiet Gaļas programmā.
  3. Pēc programmas beigām atstājiet liellopu gaļu karstumā 5 minūtes.
  4. Pasniedziet ar sparģeļiem.



Pica Margarita

Mīkla:

  • 15 g presēta rauga
  • 125 ml remdens ūdens
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 300 g kviešu miltu


Visas mīklas sastāvdaļas lieciet bļodā un mīciet 10 minūtes. Pārklājiet bļodu un atstājiet 30 minūtes siltumā uzrūgt, tai vajadzētu dubultoties.


Tomātu mērce (aukstā):

  • 200 g konservētu tomātu
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 ēdamkarote balzametiķa
  • 1 šķipsniņa melno piparu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 šķipsniņa sāls


Sajauc visas sastāvdaļas rokas blenderī.


Virskārta:

  • Mozzarella
  • Bazilika lapas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas


Mīklu izrullē fitera groziņam piemērotā izmērā. Tomātu mērci vienmērīgi izklājiet pa mīklu, virsū lieciet mocarellu un baziliku. Cepiet friterī picas programmā. Uzlejiet olīveļļu virs tikko ceptas picas.



Melleņu kēkss ar skaidiņām (6 gab.)

Kēkss:

  • 200 g kviešu milti
  • 100 g cukurs
  • 1 tējk cepamā soda
  • 15 g sviests
  • 75 ml piens
  • 1 ola
  • 100 g saldētas mellenes
  • 1 ēdamkarote pūdercukurs


Drumstalas virskārtai:

  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote auzas
  • 1 ēdamkarote sviests
  • 1 ēdamkarote kviešu milti


Metode:

  1. Izkausē sviestu un sajauc kopā ar pienu un olu.
  2. Atsevišķi sajauc visas sausās sastāvdaļas un pēc tam pievieno masai.
  3. Sajauciet mellenes ar pūdercukuru un pēc tam pievienojiet pārējām sastāvdaļām.
  4. Sajauciet kopā visas sastāvdaļas drumstalu virskārtai.
  5. Ielejiet kēksa maisījumu lielās tasītēs, vai silikona formiņās.
  6. Uzlieciet drumstalu virskārtu.
  7. Cepiet smalkmaizītes friterī, izmantojot programmu Muffin.