Skandināvijas fika tradīcija ir baudāma visiem. Izmantojiet savu tvaika cepeškrāsni, lai uzlabotu savas iecienītās cepšanas receptes.
Fika
Tvaiks ir lieliski piemērots saldajām maizēm, piemēram, smalkmaizītēm un kūkām. Tas palīdz maizes apjomam un piešķir tai nepieciešamo gaisīgumu. Ārpusē iegūstiet kraukšķīgu garozu un iekšpusē mitru vidiņu.
Recepte: angļu melleņu smalkmaizītes
Mīklas sastāvdaļas (A)
350 g universālie milti, 115 g brūnais cukurs, 20 g cepamais pulveris (saldajiem produktiem)
Sastāvdaļas mīklai (B)
2 veselas olas, 200 g mellenes, 370 g pilnpiena, 90 g kausēta sviesta.
Pagatavošana: 15 minūtes
Piederumi: alumīnija smalkmaizīšu formiņas
Izsijā miltus, cukuru un cepamo pulveri bļodā. Citā bļodā sakuļ olas ar pienu, aukstu, kausētu sviestu un mellenēm.
A. Ielejiet šķidru maisījumu (B) sausu sastāvdaļu maisījumā (A) un samaisiet, lai sastāvdaļas sajauktos.
B. Ielejiet mīklu sviestā smalkmaizīšu tasītēs un cepiet cepeškrāsns apakšējā daļā.
Cep 25–30 minūtes zema mitruma režīmē 170° C temperatūrā.
Mājās cepta amatnieku maize
Cepiet lielisku maizi ar vienu pieskārienu. SteamBake krāsnis izmanto tvaiku, lai raudzētu mīklu, lai tā strauji piebriestu un lai tai rastos gaisīga, mitra iekša. Lai gatavošana būtu nevainojama, tiek ieviests regulārs sausais karstums, lai garoza būtu kraukšķīga un zeltaini brūna.