Savā tvaika cepeškrāsnī pagatavojiet aromātiskas zivis

Pēdējoreiz atjaunots 01.07.2020 09:11

Zivju gatavošana tvaika krāsnī ir tikpat vienkārša, cik garšīga. Tvaicēšana saglabā zivis sulīgas un stingras, kā arī tā ir ātrāka un neprasa piepūles.


Aromātiskas un gardas zivis

Pārsvarā ieteicams nedaudz pazemināt gatavošanas temperatūru, ja runājam par zivju ēdieniem, jo īpaši - zivju fileju. Tvaicējot fileju ar pilna tvaika režīmu, mēģiniet uzturēt aptuveni 80° C temperatūru. Cik ilgi tvaicēt zivis, ir atkarīgs no krāsns temperatūras un zivs iekšējās temperatūras. Pavāra ieteikums ir izmantot termozondi, lai jūs varētu sekot temperatūrai, kas atšķiras atkarībā no zivs veida.

Nav viena labākā zivju fileja tvaicēšanai vai viens labākais veids, kā tvaicēt zivis, tāpēc izmēģiniet tvaicēt savu iecienītāko zivi! Ieteikums ir zivs fileju pirms gatavošanas papildināt, piemēram, ar kāpostiem vai jūras aļģēm. Varat arī izmēģināt pievienot dažādas garšvielas un eļļu, lai iegūtu vēl bagātīgāku garšu.


Citas zivis

Veselas zivis

Tvaicējot veselas zivis, izmantojiet tvaiku ar augstu vai vidēju mitruma līmeni. Maiga tvaicēšana neļauj zivīm sadalīties un izjukt, pirms tās ir gatavas no iekšpuses.

Zivju muslīns

Gatavojot zivju muslīnus, piemēram, terīnu vai kvenelli, tvaiks ir lieliska sastāvdaļa, jo tam ir maiga ietekme uz ēdienu, salīdzinot ar verdošu ūdeni. Muslīniem ir ļoti trausla tekstūra, taču gatavojot ar tvaiku, tie nesadalās un neizjūk.


Recepte: jūras asaris sāļā garozā

Sastāvdaļas maltītei diviem cilvēkiem

2 veseli jūras asari (katrs 400 g.), 2 kg aromātiskā sāls

Aromātiskā sāls sastāvdaļas

2 kg rupjā sāls, 1 citrons, 10 rozā pipari (žāvēti), 20 g jauktu aromātisko augu (salvija, rozmarīns un timiāns)

Piederumi: emaljas paplāte

Pasniedziet ar garnīru vai ar piedevām pēc savas izvēles, piemēram, grauzdētiem kartupeļiem un dārzeņiem


Aromātiskā sāls pagatavošanas soļi:


Aromātiskos augus kārtīgi nomazgājiet, nosusiniet un sasmalciniet.


Bļodā sajauciet garšaugus ar sāli, sarīvētu citronu (tikai dzelteno daļu) un rozā piparu graudiņiem.


Ielieciet maisījumu paplātē un 40 minūtes cepiet 120° C temperatūrā, pēc tam ļaujiet tam atdzist.


Pagatavošanas soļi jūras asarim sālī:


Sadaliet zivis (atstājot zvīņas), nomazgājiet tās zem tekoša ūdens un kārtīgi nosusiniet.


Paplātes apakšā izklājiet sāls slāni, uzlieciet jūras asari un pilnībā pārklājiet to ar atlikušo sāli.


Gatavošanas iestatījumi: atkarībā no jūsu cepeškrāsns (ar vai bez Steamify)

- Tvaicēt ar Steamify 130° C temperatūrā 20 minūtes;

- Augsts mitruma līmenis 130° C temperatūrā 20 minūtes.


Lieliska garša pavisam vienkārši

Mūsu SteamBoost krāsnis piedāvā trīs tvaika līmeņus. Īpašas programmas cepšanai un grauzdēšanai, kā arī viena programma ar tikai tvaiku jauniem garšas, kraukšķīguma un mitruma atklājumiem.


Atklājiet mūsu SteamBoost krāsnis