Laipni lūdzam garšīgākā ikdienā ar tvaiku! Ļaujiet mums sniegt dažus padomus un ieteikumus, kā Jūsu tvaika cepeškrāsns pacels ēdiena gatavošanu citā līmenī.
Laipni lūdzam!
Apsveicam Jūs ar tvaika cepeškrāsni! Neatkarīgi no tā, vai tas ir jauns pirkums, vai jau kādu laiku esat izmantojis tvaika cepeškrāsni, tvaiks ir lieliska gatavošanas sastāvdaļa. Kad sāksiet lietot tvaiku, Jūs pats atklāsiet tā priekšrocības - taču arī mēs jūs iepazīstināsim ar to, kāpēc tvaiks ir piemērots ēdiena gatavošanai, sākot no ikdienas ēdienreizēm līdz uzkodām, vēlām brokastīm vai vakariņām īpašos gadījumos.
Laipni lūdzam tvaika pasaulē!
Ūdens tvertne
Pirmkārt, galvenā atšķirība tvaika cepeškrāsnij ir tāda, ka tā gatavo ar tvaiku. Šim nolūkam ir nepieciešams ūdens trauks, kas ir jāpiepilda ar ūdeni, lai krāsns darbotos pareizi. Pēc tam cepeškrāsns siltums ūdeni pārvērš tvaikā.
Electrolux tvaika cepeškrāsnīs ūdens tvertne ir novietota augšējā labajā stūrī. Izņēmums ir SteamBake cepeškrāsnis, kur tā atrodas dobumā krāsns apakšā. Jebkurā gadījumā pārliecinieties, ka tas ir uzpildīts, pirms sākat gatavot.
Tvaika līmeņi
Vēl jāpiebilst, ka tvaiku Electrolux cepeškrāsnī variet izmantot dažādos līmeņos: pilnu tvaiku, ar augstu mitruma līmeni, ar vidēju mitruma līmeni un ar zemu mitruma līmeni. Lūk, vispārīgs skaidrojums katram tvaika līmenim:
- Full Steam (pilns tvaiks) nepārtraukti izmanto tvaiku veselīgam un aromātiskam ēdienam. Ideāli piemērots tādu sastāvdaļu kā dārzeņu, rīsu, kuskusa un jūras velšu (zivis, gliemenes un garneles) maigai gatavošanai.
- Augsts mitruma līmenis - apvieno karstu gaisu ar tvaiku smalku ēdienu pagatavošanai. Ideāli piemērots delikātiem ēdieniem, piemēram, olu krēmiem, terīniem un zivīm.
- Vidējs mitruma līmenis - apvieno karstu gaisu ar tvaiku maigai sautēšanai. Ideāli piemērots sautētai gaļai vai zivīm, kā arī maizes un saldu mīklu cepšanai.
- Zems mitruma līmenis - apvieno karstu gaisu ar tvaiku sulīgam un kraukšķīgam ēdienam. Ideāli piemērots gaļai, mājputnu ēdieniem, zivīm, sautējumiem, dārzeņiem, kā arī pīrāgu, smalkmaizīšu un cepumu cepšanai.
Tvaiks padara labu ēdienu vēl labāku!
Padariet savu iecienīto ēdienu gardāku bez īpašām pūlēm. Gatavojot dārzeņus, zivis, gaļu, maizi un pat desertus, izmantojiet tvaiku, lai iegūtu kraukšķīgu garoziņu no ārpuses un mitru, mīkstu, maigu iekšpusi.