Svētku laiks ir lielisks laiks ēdiena gatavošanai! Pavadiet laiku virtuvē kopā ar ģimeni vai draugiem un kopā izbaudiet gardas vakariņas.
Gaļas tvaicēšana
Kādu gaļu jūs varat tvaicēt? Gatavošana tvaika cepeškrāsnī ir piemērota dažāda veida gaļai, piemēram, šķiņķim, cūkgaļas vēderam, liellopa krūšu gaļai, liellopa plecam utt. Tvaiks palīdz gaļas šķiedrām atbrīvoties un kļūt mīkstām, vienlaikus nesasmalcinot tās. Putnu gaļa, piemēram, tītara un vistas gaļa, ir diezgan liesa, un tvaiks palīdz padarīt gaļu sulīgu. Zemāk jūs atradīsiet dažus padomus un ieteikumus, kā tvaicēt gaļu mājās.
Šķiņķis
- Lai iegūtu sulīgu šķiņķi, vispirms šķiņķi novietojiet tieši uz cepeškrāsns režģa ar paplāti zem režģa.
- Ar ādas pusi uz augšu lieciet šķiņķi 100° C temperatūrā pilnā tvaikā, līdz tā iekšējā temperatūra sasniedz 70° C. (Laiks, kas nepieciešams, ir atkarīgs no šķiņķa lieluma, tāpēc vislabākais variants ir mērīt iekšējo temperatūru.) Kad iekšējā temperatūra ir sasniegusi nepieciešamo, izņemiet šķiņķi un ļaujiet tam atdzist.
- Kad atdzisis, pārklājiet šķiņķi ar ko vēlaties. Mēs iesakām sajaukt sinepes un olu dzeltenumus, kad šķiņķis ir pārklāts, pārkaisiet to ar maizes drupačām.
- Pēc tam cep 175° C temperatūrā sausā gaisā, līdz šķiņķis kļūst grauzdēts un zeltains (tas prasa tikai 5-10 minūtes). Šis ir ideāls ēdiens, ko pagatavot iepriekšējā dienā.
Tītars
- Lielisks veids, kā pagatavot tītaru gan sulīgu, gan kraukšķīgu, ir vispirms to tvaicēt 100° C temperatūrā pilnā tvaikā un ar pildījumu iekšpusē.
- Ievietojiet termometru kājas kaula iekšpusē un vāriet, līdz tas sasniedz 68° C. (Laiks, kas nepieciešams, atšķiras atkarībā no tītara lieluma, tāpēc vislabākais veids ir iekšējās temperatūras mērīšana).
- Kad tas sasniedz norādīto temperatūru, izņemiet to un ļaujiet ādai nožūt.
- Pēc nožūšanas visu putnu ieeļļojiet ar mīkstu sviestu un pēdējās 30 minūtes lieciet 200° C sausā gaisa cepeškrāsnī, lai āda kļūst tumša un kraukšķīga.
Glazētas ribas vai liellopa gaļa
- Sākumā iesāliet ribas vai krūtiņu un atstājiet sālījumā uz nakti.
- Tvaicējiet ar pilnu tvaiku 100° C temperatūrā vismaz 3-4 stundas atkarībā no to lieluma. Ribas ir gatavas, kad gaļai sāk viegli atdalīties kauls. Krūtiņa ir gatava, kad ar mazu nazi var viegli izgriezt gaļu. Ļaujiet tai atdzist. Sagrieziet ribas šķēlēs starp kauliem vai atstājiet tās kādas ir.
- Pagatavojiet glazūru ar 10 ml brūnā cukura, 30 ml tumšā alus, 1 ēd.k. ābolu sidra etiķa, 1 ēd.k. sinepju, šķipsniņu sāls un, iespējams, šķipsniņu čili. Sajauciet cukuru un etiķi katlā, uzvāriet to līdz vārīšanās temperatūrai, pievienojiet alu un samaisiet līdz konsistence kļūst bieza (apmēram 10–15 minūtes).
- Glazējiet gaļu un uzkarsējiet to cepeškrāsnī. Jūs varat pagatavot šo ēdienu iepriekšējā dienā un pirms pasniegšanas vienkārši glazēt un sildīt.
Sous-vide
Sous-vide ir ideāla dārzeņu gatavošanas metode. Tas ir veselīgāks gatavošanas veids, jo ēdiena gatavošanas laikā tiek zaudēts mazāk barības vielu, un tas ir garšīgāks, jo jūs uzlabosiet dabiskās garšas un iegūsiet labāku tekstūru.
Selerijas ar brūninātu sviestu, timiānu un citrona miziņu
- Seleriju nomizo un sagriež šķēlēs, un liek vakuuma maisiņā kopā ar apbrūninātu sviestu, timiāna kātiem, citrona miziņu un šķipsniņu sāls.
- Gatavojiet ar pilnu tvaiku 100° C temperatūrā apmēram 20-25 minūtes. Atdzesē un pasniedz, apcep vai uzvāra.
Burkāni garšvielās un apelsīnu sula
- Nomizojiet burkānus un ielieciet vakuuma maisiņā kopā ar anīsu, čili, kanēli un šķipsniņu sāls.
- Gatavojiet ar pilnu tvaiku 100° C temperatūrā apmēram 15-20 minūtes. Atdzesē un pasniedz, apcep vai uzvāra. Izmantojiet sulu mērcei.
Gatavo ar tvaiku kā profesionālis
Ļaujiet SteamPro cepeškrāsnīm paaugstināt jūsu tvaika gatavošanu līdz profesionālam līmenim. Atklājiet funkcijas, tostarp Sous-Vide, savienoto ēdienu gatavošanu, kas ļauj kontrolēt cepeškrāsni, izmantojot viedtālruni, un tvaika gatavošanas palīgu Steamify. SteamPro krāsnis ir gatavas, lai padarītu jūsu ikdienu garšīgāku.