Sezonas dārzeņu zupa

Sezonas dārzeņu zupa

Krēmzupa ar čipsiem

Izbaudiet krēmīgu sezonas dārzeņu zupu, kas papildināta ar pašgatavotiem sēklu čipsiem. Ideāla uzkoda vai pamatēdiens – šī zupa ir pagatavota no pastinakiem, bet tos varat aizstāt ar citiem dārzeņiem, piemēram, topinambūru.

Sastāvdaļas

Zupai:

Dārzeņu zupas buljons – 1 litrs
Pastinaki – 1,5 kilogrami
Gī sviests – 100 grami
Sojas piens – 300 militri

Graudaugu čipiem:

Milti – 50 grami
Ūdens – 100 mililitri
Etiķis – 30 mililitri
Brūnais cukurs, sāls
Ķirbju, linu un saulespuķu sēklas

1. solis

Uzstādiet Electrolux cepeškrāsni Hot air režīmā un uzsildiet to līdz 180 grādiem pēc Celsija. Visas čipsu sastāvdaļas samaisiet Electrolux Assistant ierīcē. Jums vajadzētu iegūt šķidru konsistenci, kas līdzinās pankūku mīklai. Daļu mīklas uzlejiet uz cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un izklājiet to ļoti plānā kārtā. Pārkaisiet ar sēklām. Lieciet cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.

2. solis

Nomizojiet pastinakus un sagrieziet mazos gabaliņos. Pusi eļļas ielejiet pannā un karsējiet uz Electrolux indukcijas virsmas 12.–13. karstuma līmenī. Cepiet pastinakus dažas minūtes, līdz tie ir nedaudz zeltaini.

3. solis

Salieciet pastinakus kastrolī, pārlejiet ar buljonu un gatavojiet 10 minūtes, līdz tie ir gatavi.

4. solis

Pagatavotos pastinakus ielieciet Electrolux MasterPiece blenderī, pievienojiet buljonu un sojas pienu un maisiet, līdz masa ir vienmērīga. Ja nepieciešams, pievienojiet vēl nedaudz buljona.

5. solis

Pievienojiet gī sviestu un kārtīgi samaisiet. Ielejiet zupu bļodā un pasniedziet ar čipsiem.