Citronu pīrāgs, pārklāts ar bezē
Sastāvdaļas
Mīklai: 250 grami miltu / 125 grami sviesta / šķipsniņa sāls / 70 ml vēsa ūdens
Citronu krēms: 2 citroni / 3 olu dzeltenumi / 200 ml saldā krējuma / 2 ēdamkarotes miltu / 70 grami brūnā cukura
Bezē: 3 olu baltumi / šķipsniņa sāls / 125 grami brūnā cukura / 125 grami pūdercukura
Mīklai
Sajauciet miltus un sāli. Sajauciet kubiņos sagrieztu sviestu ar miltiem un samīciet šo masu ar rokām. Pievienojiet remdenu ūdeni un izveidojiet nelielu bumbiņu. Mīklu uz 30 minūtēm ielieciet ledusskapī. Izklājiet to pīrāga traukā un vāriet 15 minūtes 180°C temperatūrā.
Citronu krēmam
Sajauciet cukuru un olu dzeltenumus. Pēc tam pievienojiet mizu no 2 citroniem, kā arī to sulu. Beigās pievienojiet krējumu un miltus un labi samaisiet. Sagatavoto pamatni pārlejiet ar krēmu un cepiet vēl 20 minūtes 180°C temperatūrā.
Bezē
Sakuliet olu baltumus, līdz masa ir stingra, pievienojiet brūno cukuru un turpiniet kulšanu. Kad tas paveikts, pievienojiet pūdercukuru, izmantojot lāpstiņu, un masu kārtīgi samaisiet. Iepildiet masu konditorejas maisiņā un vienmērīgi izrotājiet pīrāgu