Mājās gatavota granola un grieķu jogurts
Sāciet savu dienu ar perfektām brokastīm
Cepeškrāsnī pagatavojiet krēmīgu, biezu jogurtu bez īpašām ierīcēm, izmantojot piena un jogurta kultūru. Papildiniet to ar paša ceptu granolu – garšīgu riekstu, sēklu, kļavu sīrupa un medus maisījumu.
Sastāvdaļas
200 grami pilngraudu auzu
200 grami mandeļu šķēlīšu
100 grami kviešu miltu
110 grami brūnā cukura
30 grami magoņu sēklu
110 grami gī sviesta
75 grami kļavu sīrupa
40 grami medus
100 grami medus dekorēšanai
200 grami grieķu jogurta (vai pagatavojiet pats savu jogurtu, izmantojot 1 litru no laktozes brīva piena un kādu jogurta kultūru)
1. solis
Pievienojiet pienam jogurta kultūru, rūpīgi samaisiet un pārlejiet burciņās vai bļodiņās. Ievietojiet tās Electrolux CombiSteamPro cepeškrāsnī un izvēlieties jogurta režīmu. Pateicoties tvaikam un 42 grādu temperatūrai, krāsns nodrošinās optimālus apstākļus, lai attīstītos nepieciešamās jogurta baktērijas. Gatavo 6–8 stundas.
2. solis
Kad jogurts gatavs, lieciet to ledusskapī un sāciet gatavot granolu. Kastrolī izkausējiet sviestu. Ja izmantojat indukcijas virsmu, to var izdarīt bez ūdens peldes. Izkausētajam sviestam pievienojiet kļavu sīrupu un medu. Rūpīgi samaisiet.
3. solis
Visas granolas sastāvdaļas samaisiet Electrolux Assitant ierīcē. Vienmērīgi izklājiet masu uz cepeškrāsns pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Izvēlieties Hot air režīmu (140 grādi pēc Celsija) un uz 15 minūtēm ievietojiet granolu. Izvelciet pannu, uzlejiet uz granolas medu un kārtīgi samaisiet. Atstājiet cepties cepeškrāsnī vēl 20 minūtes. Izslēdziet cepeškrāsni, vēlreiz samaisiet granolu un atstājiet cepeškrāsnī vēl 15 minūtes ar atvērtām krāsns durvīm.
4. solis
Bļodā ielejiet mājās gatavotu jogurtu un tam pa virsu – granolu. Dekorējiet ar svaigiem augļiem.