Tvaika cepeškrāsns spēj visu to pašu, ko klasiskā cepeškrāsns, taču tai ir papildu funkcija, kas Tev palīdzēs ēdiena gatavošanu pacelt jaunā līmenī. Klasiskā cepeškrāsns ēdienu ieskauj ar sausu karstumu, turpretī tvaika krāsnis procesam pievieno mitrumu. Šis papildu mitrums uzlabo ēdiena garšu un tekstūru, vienlaikus saglabājot kraukšķīgumu un ēdiena vērtīgās uzturvielas – pārvēršot katru maltīti par šedevru.
Jūsu iecienītāko maltīšu gatavošana ar tvaiku ir lielisks risinājums, jo tādā veidā ir iespējams saglabāt ēdiena vērtīgās uzturvielas, kuras iepriekš, iespējams, tika pazaudētas gatavojot ēdienu lielā karstumā. Tā kā tvaiks ir mitrāks gatavošanas veids, var nelietot eļļas, kuras būtu nepieciešams izmantot tradicionālajā cepeškrāsnī. Tvaika cepeškrāsns ļauj atkārtoti uzsildīt ēdienu daudz vienmērīgāk nekā mikroviļņu krāsnī — ēdiens neizžūs un nezaudēs savu tekstūru.
Tvaika cepeškrāsnī ēdiens tiek pagatavots manāmi ātrāk, kas ir lielisks risinājums, ja vēlies cepeškrāsni izmantot regulāri un vienlaikus ietaupīt elektroenerģijas patēriņu savās mājās. Pateicoties tiešā tvaika karstumam, dārzeņus un jūras veltes var pagatavot vien piecpadsmit minūtēs.